ABUControl - Rij- en hijsprofielen


ABUS-kranen kunnen via daarvoor ontwikkelde rij- en hijsprofielen aan de inzet worden aangepast. Kranen met twee snelheden rijden bijv. anders dan frequentie gestuurde kranen. Rij- en hijsprofielen van de kranen kunnen nu worden aangepast aan de huidige of gewenste situatie. Daarmee vervalt bij kranen het lastige positioneren voor de gebruikers van kranen en merkt u de gestegen productiviteit door dit comfort pakket.

Twee vaste snelheden

Bij de instelling “Twee vaste rijsnelheden“ rijdt de kraan in hoge of lage snelheid. Deze beide snelheden kunt u zelf instellen. De instelling met twee vaste snelheden is o.a. geschikt voor gebruik in een omgeving samen met andere poolomschakelbare kranen. U geniet van het ABUControl-comfort zonder de standaard snelheden op te geven.

Traploos

In het rijprofiel "Traploos" accelereer je de kraan tot een vrij te kiezen snelheid. Eveneens kunt u de last op de plek langzaam en met precisie positioneren. In de KranOS kunt u de acceleratie- en remvertraging aanpassen zoals gewenst en de minimale en maximale snelheden instellen.

Proportionele besturing

Het profiel "Proportionele besturing" is een speciale versie van de ABURemote variant voorzien van traploze joysticks, en maakt een besturing mogelijk dat vergelijkbaar is met het gaspedaal in de auto. Hoe verder de joystick wordt afgebogen, hoe hoger de snelheid. Vooral het remmen van de last tot een bepaald punt is zeer comfortabel in deze modus.

Instellen van de rij- en hijsprofielen

Rij- en hijsprofielen worden geselecteerd in KranOS. Een tablet, notebook of zelfs smartphone volstaan om de profielen via WLAN te activeren. Bovendien kan in de KranOS de acceleratie- en remvertraging evenals de maximale en minimale snelheid worden ingesteld.

Beschikbaarheid Profielen

De instelling “Twee vaste snelheden“, “Traploos“ en “Proportioneel“ is op alle rijbewegingen toepasbaar. In de standaardvariant is het kraan- en katrijden inclusief, beschikt uw kraan over een ABULiner voor de hijsbeweging, dan kunt u de profielen ook hiervoor selecteren en instellen.