Bovenloopkranen


Loopkranen van ABUS hijsen lasten tot 120 ton en zijn daarmee de ideale oplossing voor zeer zware goederen en grote reikwijdtes. 

Enkelligger bovenloopkranen

Enkelligger-loopkranen van ABUS garanderen ook daar een optimale materiaalstroom, waar de ruimtelijke omstandigheden in de productiehal of het magazijn slechts weinig ruimte bieden voor kraaninstallaties. Enkelligger-loopkranen zijn beschikbaar als uitvoering met gewalste profielligger of met gelaste kokerbalk. Alle uitvoeringen kunnen met diverse inbouwvarianten ruimtebesparend worden geïnstalleerd en maken een maximale hijshoogte mogelijk.

Product details Prijsaanvraag

Dubbelligger bovenloopkranen

Dubbelligger-loopkranen zijn de eerste keuze bij zware lasten tot 120 t. Ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en bieden de beste voorwaarden bij aanvullende eisen. Zo zijn bijvoorbeeld hogere verplaatsingssnelheden, servicebordessen, betreedbare loopkatten of hulphijswerktuigen eenvoudig te realiseren.

Product details Prijsaanvraag

Hangloopkranen

Hangloopkranen van ABUS bieden oplossingen voor bijzondere halsituaties, waarbij de kraanbaan niet op steunen, maar aan het plafond wordt bevestigd. Korte afstanden tussen de loopkat en het uiteinde van de kraanbaan zorgen daarbij voor een maximale benutting van de halbreedte.

Product details Prijsaanvraag

Enkelligger wandverrijdbare consoleloopkraan

Wandloopkranen (consoleloopkranen) bewegen zich op een eigen niveau onder de grote loopkranen en zijn de ideale oplossing om meerdere werkplekken tegelijkertijd te bedienen. De wandloopkraan EWL van ABUS heeft een maximale uitlading van 12 m en een maximaal hijsvermogen van 5 t.

Product details Prijsaanvraag

Enkelligger-halfportaalkraan

De halfportaalkraan EHPK is zeer geschikt voor het transport van goederen tot 10 t. Op grond van zijn eigenschappen kan hij naadloos in bestaande materiaalstromen worden geïntegreerd: de bovenste wielkast beweegt over een gebruikelijke kraanbaan en voor de onderste wielkast zijn geen geleidingsrails in de vloer nodig, zodat er geen storende drempels ontstaan. De halconstructie wordt slechts beperkt belast. Een opwipbeveiliging op de bovenste wielkast is bij de EHPK vanzelfsprekend, evenals het herkennen van hindernissen en optische signalering op vloer niveau. In economische zin blinkt de halfportaalkraan uit door relatief lage investeringskosten en door een eenvoudige en snelle installatie.

Product details Prijsaanvraag