STAALDRAADTAKELS


Elektrische staaldraadtakels van ABUS zijn het hart van onze kraaninstallaties. Ze zijn het resultaat van jarenlang onderzoeks- en ontwikkelingswerk bij ABUS. Zo produceren wij in de ABUS-vestiging in Gummersbach onze staaldraadtakels volgens de modernste productiemethodes en waarborgen daarmee een uitstekende betrouwbaarheid en duurzaamheid van onze producten. De elektrische staaldraadtakels van ABUS zijn geschikt voor hijsvermogens tussen 1 t en 120 t. Afhankelijk van de toepassing en de wensen kunnen onze klanten kiezen uit een groot aantal modellen: van de standaardtakel met laag hijsvermogen tot en met speciale takels met extra systeemcomponenten voor zeer hoge hijsvermogens. Eén eigenschap hebben echter alle typen takels met elkaar gemeen: een hoge mate van beschikbaarheid en veiligheid in de productie- en materiaalstroom.

Type E – kortgebouwde loopkat

Monorailloopkat als voordelige oplossing in compacte constructie met zeer gunstige afmetingen. Hijsvermogen van 1 t tot 16 t. Twee directe aandrijvingen voor het loopwerk. De loopwerken van de loopkat kunnen worden afgesteld op verschillende flensbreedtes.

Product details Prijsaanvraag

Type U – onderhangende loopkat

Onderhangende loopkat voor hogere hijsvermogens en grotere hijshoogtes. Hijsvermogen van 6,3 t - 25 t. Loopwerken van de loopkat met directe aandrijving zonder vrijliggende tandwielen. Kranen met kortere reikwijdtes kunnen ook bij hogere hijsvermogens met dit type loopkat als uitvoering met enkele ligger worden gerealiseerd.

Product details Prijsaanvraag

Type S – naastgebouwde kat

De naastgebouwde kat met kabelverloop naast de hoofdligger bereikt optimale haakhoogtes. Hijsvermogen van 1 t tot 10 t. Door de combinatie van optimale haakhoogte en mogelijkheid de hoofdligger uit te voeren tot meer dan 35 m als enkelligger, kunnen kosten bespaard worden bij investeringen in hallen en gebouwen.

Product details

Type D – dubbelrail-loopkat normale uitvoering

Compacte dubbelrailloopkat voor hijsvermogens tot 63 t. De scharnierende loopwerkaansluiting garandeert dat alle vier wielen op de baan liggen. Loopwerk van de loopkat beschikt over twee directe aandrijvingen.

Product details Prijsaanvraag

Type DA – dubbelrail-loopkat verzonken uitvoering

Anders dan bij type D wordt hier de draagbalk met hijswerktuig scharnierend tussen de loopwerkdragers aangesloten. Zo wordt een minimale bouwhoogte van de loopkat bereikt: hét type bij weinig vrije ruimte naar boven als variant op het eveneens verzonken type DQA.

Product details

Type DQA – dubbelrail-loopkat verzonken constructie

Dubbelrailloopkat met hijsvermogen tot 40 t. Extreem lage constructie met kabeltrommelas in verplaatsingsrichting. Scharnierende loopwerkaansluiting zorgt ervoor dat alle vier loopwielen op de baan liggen. Loopwerk van de loopkat met twee directe aandrijvingen.

Product details Prijsaanvraag

Type Z – dubbelrail-loopkat met tweeling-hijswerktuig

Compacte dubbelrailloopkat met tweeling-hijswerk voor een hijsvermogen tot 120 t. Scharnierende loopwerkaansluiting zorgt ervoor dat alle vier loopwielen op de baan liggen. Loopwerk van de loopkat met twee directe aandrijvingen.

Product details Prijsaanvraag