ABUControl - Slingerdemping


De ABUS slingerdemping verhoogt de veiligheid en het comfort bij het precies transporteren van goederen. De slingerdemping is gebaseerd op mathematische berekeningen. Daarbij worden de rijsnelheden, versnelling en vertraging van kraan en loopkat, de haakstand en de lengte van de hijsmiddelen ingecalculeerd. Zelfs personen, die slechts zelden kranen bedienen, kunnen met behulp van de slingerdemping lasten veiliger transporteren en positioneren.

Functioneren van de Slingerdemping

Een wiskundig model berekent uit verschillende parameters de verwachte slingerbeweging door snelheids- of richtingsveranderingen. Vervolgens ontvangt de kraan of de kat direct een opdracht om deze beweging te compenseren. Een vergelijkbare actie zou worden uitgevoerd door een ervaren kraanmachinist.

Inschakelen met de ABURemote

Middels een druktoets activeert u de slingerendemping. De lengte van het aanslagmiddel kan worden aangepast met de toetsen "omhoog" en "omlaag". Deze lengte wordt in de berekening van de slingerdemping meegenomen. Na activering blijft de slingerdemping actief, ook als de kraan langere tijd niet in gebruik is.