Bediening voor hangbaaninstallaties


Langs de kraan verplaatsbare bediening

  • De handafstandsbediening met 2-traps drukknoppen kan onafhankelijk van de desbetreffende loopkatpositie vrij langs de kraan worden verplaatst
  • Aanbevolen in combinatie met elektrische loopwerkaandrijvingen voor verplaatsing van de kraan en de loopkat
  • Aanbevolen in combinatie met elektrische loopwerkaandrijvingen voor verplaatsing van de kraan en de loopkat

Bedieningsorgaan aan de lasthaak

  • Verkrijgbaar bij hangbaaninstallaties zonder elektrische aandrijvingen en een maximaal draagvermogen van 250 kg

Draadloze afstandsbediening

  • De draadloze afstandsbediening wordt als complete set geleverd: een lichte, ergonomische handzender, een bijpassende ontvanger, batterijen, een inductief laadstation met wandhouder en een beschermingsetui met schouderriem en riemclip.
  • De reikwijdte van de zender bedraagt 50 meter.
  • Een relaisbesturing, een claxon en een bewegingsbegrenzing voor elke verplaatsingsbeweging zijn vereist als aanvullende uitrusting.
  • Verkrijgbaar voor alle ABUS-hangbaaninstallaties

Het praktische laadstation laadt de batterijen in de zender inductief op. Daardoor hoeft de batterij niet steeds uit de zender te worden genomen. De zender kan tijdens het opladen in de beschermingsetui blijven. Het laadstation kan op een horizontaal oppervlak worden gezet of met een houder op de wand worden aangebracht. Het montagemateriaal voor de wandmontage wordt meegeleverd.

De draadloze afstandsbediening ABURemote werkt op gebruikelijke batterijen met een looptijd van meer dan 40 uur. Zo hoeven er geen dure speciale batterijen te worden aangeschaft.

Verplaatsingsrichtingmarkering

Veiligheid bij het bedienen van een kraan is bij ABUS een belangrijk onderwerp. Opdat de verplaatsingsrichting van de kraan altijd duidelijk is, waar de kraanbestuurder ook staat, brengt ABUS rijrichtingsmerktekens aan.

Met name bij het gebruik van een kraan met een draadloze afstandsbediening is deze markering van de verplaatsingsrichting erg nuttig, opdat altijd de juiste knop voor de verplaatsingsbeweging wordt gekozen. Daarom zijn de rijrichtingsmerktekens bij de levering van een draadloze afstandsbediening van ABUS inbegrepen.

De merktekens worden meestal aan de onderzijde van de kraan aangebracht.

De symbolen op de kraan komen exact overeen met die op de draadloze afstandsbediening of op de handafstandsbediening en zijn daardoor niet verkeerd te begrijpen. De merktekens zijn voorzien van een magneet. Daardoor kunnen ze gemakkelijk van positie worden veranderd of achteraf worden aangebracht. Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van de gebruikelijke stickers.