Bediening voor elektrische kettingtakels


Draadloze afstandsbediening ABURemote AC

  • De draadloze afstandsbediening wordt als complete set geleverd: een lichte, ergonomische handzender, een set batterijen, een inductief laadstation met wandhouder en een beschermingsetui met schouderriem en riemclip. Aan de kettingtakel wordt een ontvanger gemonteerd, die een geïntegreerde claxon heeft.
  • De reikwijdte van de zender bedraagt meer dan 50 meter.
  • De draadloze afstandsbediening wordt in combinatie met elektrische kettingtakels en een 48V-besturing gebruikt en kan zowel voor hijsen/neerlaten als voor elektrische verplaatsing van de loopkat worden gebruikt. Voor de elektrische verplaatsing van de loopkat zijn eindschakelaars voor voor- en eind-uitschakeling van de katloopbeweging vereist.

Het praktische laadstation laadt de batterijen in de zender inductief op. Daardoor hoeft de batterij niet steeds uit de zender te worden genomen. De zender kan tijdens het opladen ook in de beschermingsetui blijven. Het laadstation kan op een horizontaal oppervlak worden gezet of met een houder op de wand worden aangebracht. Het montagemateriaal voor de wandmontage wordt meegeleverd.

De draadloze afstandsbediening ABURemote AC werkt op gebruikelijke batterijen met een looptijd van meer dan 40 uur. Zo hoeven er geen dure speciale batterijen te worden aangeschaft.

Verplaatsbare bediening via handafstandsbediening

  • Bediening via handafstandsbediening onafhankelijk van de hijswerkpositie verplaatsbaar – in plaats van de standaarduitvoering met hangende handafstandsbediening die direct op de kettingtakel is aangesloten.
  • Deze uitvoering is verkrijgbaar in combinatie met een stroomtoevoer via sleepleiding tot 30 meter baanlengte

 

Bedieningsorgaan aan de lasthaak

  • Mogelijk bij kranen waarbij uitsluitend hijsen/neerlaten elektrisch is en bij een max. draagvermogen van 250 kg met enkelstrengs kettingtakel (GM2/GM4).