Bevestiging van zwenkkranen


Uit een ruim assortiment van bevestigingsvarianten voor onze zwenkkranen kunt u de beste oplossing voor uw toepassing kiezen.

Kolomzwenkkranen kunnen individueel als vrijstaande kraan worden opgesteld. De wandzwenkkranen worden aan een betonnen muur of aan een halstijl gemonteerd.

Bevestigingen voor kolomzwenkkranen

Een ABUS-kolomzwenkkraan kan op een ter plaatse aan te brengen fundament worden geïnstalleerd, of met behulp van een tussenplaat of ankerplaat op een kant-en-klare betonnen vloer of tussenvloer.

Bevestigingen voor wandzwenkkranen

Voor de wandzwenkkraan zijn er bevestigingsmogelijkheden aan halstijlen van staal of gewapend beton, of aan wanden van staal of gewapend beton.

Veilig werken met ABUS-kranen

Veiligheid op de werkplek is een belangrijk onderwerp. Daarom is het vanzelfsprekend dat het statische karakter van het gebouw wordt gecontroleerd. Zwenkkranen dragen krachten en momenten over op het gebouw en de dragende constructie. Basisvoorwaarde voor veilig werken met de kraan is daarom dat de statica voldoende gedimensioneerd is. Laat dit bevestigen door een van onze statici.

Bij de montage van de zwenkkraan moet voor de inbedrijfstelling voor een zorgvuldige uitlijning van de kraan worden gezorgd.

Helaas zijn niet alle vloeren vlak genoeg om dit te garanderen. Daarom hebben alle bevestigingen voor ABUS-kolomzwenkkranen een montagespleet, waarmee de vereiste afstelling kan worden gegarandeerd. In deze tussenruimte wordt mortel gegoten, zodat de stabiliteit gewaarborgd blijft.

Levering van een ABUS-zwenkkraan betekent „levering uit één hand”

ABUS levert de bevestigingssystemen inclusief alle sjablonen en montagematerialen. Zelfs het materiaal voor de bekisting van de benodigde fundamenten en de speciale mortel zijn bij de levering inbegrepen.