191 binnenkranen optimaliseren workflow bij KraussMaffei


KraussMaffei Technologies GmbH heeft in totaal 191 kranen besteld bij ABUS Kransysteme GmbH. 131 werden geleverd voor de nieuwe fabriek in Parsdorf bij München, terwijl de overige 60 kranen naar Laatzen gingen. Deze kranen ondersteunen de interne materiaalstroom, laad- en lostaken en assemblageprocessen. De order omvat 147 loopkranen en 44 zwenk- en hangkranen. Het productieproces van een van deze kranen werd begeleid door foto- en video-opnamen op de locatie Gummersbach-Herreshagen en kan in drie delen worden gevolgd in ons verslag hieronder.

Deel 1

Innovatieve precisie: van aanlevering tot op de millimeter nauwkeurig op lengte zagen

In dit eerste deel volgen we de productie van een van de kranen - een dubbelliggerloopkraan met een indrukwekkende spanwijdte van 22 meter en een draaglast van 80 ton.

Van de aanlevering van de staalplaten tot de precieze samenstelling van de kokerligger - we laten zien hoe een krachtige kraan wordt gemaakt van ruw materiaal. Neem een kijkje en ervaar het fascinerende productieproces van dichtbij!

Verder lezen

Deel 2

Efficiënte technologieën: Artistieke beschildering en ultramoderne elektronica van de halkraan

Van de levendige "narcis gele" lakafwerking, die niet alleen kleur maar ook corrosiebescherming biedt, tot de zorgvuldige elektronica, waarbij elke kraan individueel wordt geconfigureerd. Ontdek in dit tweede deel de veelzijdige technologieën die in de kraansystemen van KraussMaffei zijn verwerkt, van ultramoderne besturingstechnologie tot beproefde relaisbesturingen. Het transport staat gereed en de kraan zal binnenkort zijn weg vinden naar Parsdorf. 

Verder lezen

Deel 3

Precisie en veiligheid: naadloos transport en probleemloze montage

Beleef de ontknoping van onze serie wanneer de 80-tonsloopkraan arriveert bij KraussMaffei! Ontdek hoe deze reus van Gummersbach naar Parsdorf wordt getransporteerd om zijn nieuwe thuis te vinden. Ga met ons mee door het assemblageproces, waarbij precisie en veiligheid voorop staan. Met 147 loopkranen en 44 zwenk- en HB-kranen is het kranenpark bij KraussMaffei nu startklaar om betrouwbare machines voor kunststofverwerking te produceren. Een kijkje achter de schermen van een buitengewone samenwerking en technologische prestatie!

Verder lezen