Ledverlichting
Loopwerkdrager & Voorzetstukken

Componenten & toebehoren


Afstandsbediening ABURemote


Kraan met afstandsbesturing: Uw voordelen


Met de mogelijkheid om kranen op afstand te bedienen, is de kraanmachinist niet langer gebonden aan één locatie. Met de afstandsbediening kan hij vrij bepalen van waar hij de kraan wil bedienen. Hiervoor zijn er meer mogelijkheden en kan de kraanmachinist de locatie kiezen met het beste zicht op wat er gebeurt. Omgekeerd betekent deze flexibiliteit ook meer veiligheid voor de kraanmachinist en een eenvoudiger communicatie met de collega’s.

De ABURemote radiografische afstandsbediening maakt het eenvoudig, om de kraan met de afstandsbediening te verplaatsen. De prettige bediening en de moderne menunavigatie maken een comfortabele bediening mogelijk.

Meer ABURemote-functies in een oogopslag

  • Overzichtelijke menu’s
  • Comfortabele bediening
  • Bestand tegen radiostoringen
  • Verlicht display
  • Standaard oplaadbare batterijen
  • Batterijen opladen eenvoudig
  • Ergonomische afstandsbediening voor kranen en takels
Geïnteresseerd in dit product?
Vraag nu uw offerte aan!

Afstandsbediening ABURemote

ABURemote geeft u maximale flexibiliteit bij het transporteren van grote en zware lasten. Verplaats de last met uw kraan en de afstandsbediening vanuit de positie waar u het veiligst staat en het beste overzicht hebt.

Speciaal ontworpen voor het gebruik op kraansystemen van ABUS, overtuigt ABURemote door zijn hoge stabiliteit en ergonomie die is afgestemd op de werkdag van de kraanmachinist. Kies uit twee verschillende zendertypes voor de kraanafstandsbediening: handzender ABURemote Button en buikorgel-zender ABURemote Joystick. Met de knoppen resp. schakelaars met twee standen kunt u ook frequentiegeregelde aandrijvingen besturen. Versnel of vertraag tot de gewenste snelheid en houd deze dan gemakkelijk vast.

U zult zich snel thuis voelen met de uitgebreide mogelijkheden die de ABURemote u biedt, het menu is logisch opgezet en geeft u snel toegang tot de meest gebruikte kraanfuncties. Er zijn 4 knoppen vrij programmeerbaar om de meest voorkomende kraanfuncties aan te sturen.

ABURemote communiceert automatisch op vrije radiokanalen met de kraan en is daarom bestand tegen externe invloeden. Zo komen alle signalen ongestoord aan bij de ontvanger en worden daar in de door u gewenste actie omgezet.

De handzender “Button” is ergonomisch zo ontwikkeld dat u de kraan met één hand kan bedienen. De grote bedieningsknoppen voorzien van goed voelbare schakelpunten zorgen er mede voor dat uw hand bij langdurig gebruik niet vermoeid raakt. Dit maakt ABURemote Button de ideale kraanafstandsbediening.

Via het verlichte display is informatie beschikbaar over geselecteerde instellingen, actieve kranen en takels, de sterkte van het radiosignaal en de laadtoestand van de batterijen. De gebruiker herkent de modes van de kraan eenvoudig aan de kleur van het display. Natuurlijk ziet u, indien een lastindicatiesysteem is geïnstalleerd, het gewicht van de last die u aan de haak heeft hangen.

Het laden van de batterijen is kinderspel: De zender eenvoudig in het meegeleverde oplaad-station plaatsen en de batterijen worden direct draadloos opgeladen. Bij het laden kan de beschermhoes of schouderriem om de zender blijven zitten. Gedurende het laden zal de zender automatisch wisselen naar een stand-by modes en de voortgang van het laden op het display worden weergegeven. Het oplaad-station kan worden neergelegd of aan de wand worden bevestigd. De materialen om het oplaad-station evt. aan de wand te bevestigen worden meegeleverd. Eenvoudiger kan het niet.

Vergeet kostbare vaak lastig te verkrijgen speciale batterijen of accupacks, de ABURemote werkt met standaard oplaadbare batterijen type AA met een gebruiksduur van minimaal 40 uur. De heupriem van de joystick radiografische afstandsbediening “Joystick” is voorzien van een opbergmogelijkheid voor reserve batterijen.

Heeft u vragen over een van onze kranen en afstandsbediening of wilt u advies?

Kraan met afstandsbediening - overzicht

Hoe wordt een kraan op afstand bestuurd?

Als een kraan handmatig wordt bediend, gebeurt dit met een kabel en een drukknopkast. Steeds vaker worden dergelijke besturingsapparaten echter uitgerust met radio technologie, zodat een kraanmachinist de kraan overal in het werkgebied veilig kan bedienen.