Sturing Componenten
Ledverlichting

Componenten & toebehoren


ABUS Geijkt weegonderblok


Overzicht

  • Geschikte weegtakel van de nauwkeurigheidsklasse III met EG-goedkeuring, inclusief conformiteitsverklaring
  • Duurzame DMS-ringtorsieweegcel van roestvrij sensorstaal
  • De lastindicatie altijd in het zicht van de bediener op de handzender of optioneel aan de kraan
  • Weegmodule optimaal in het onderblok van ABUS takels geïntegreerd
  • Radiogegevensoverdracht via de evaluatie-eenheid Teledata
  • Geijkt weegonderblok kan ook achteraf worden ingebouwd

ABUS GEIJKT WEEGONDERBLOK

Weten wat er aan de haak hangt is voor veel kraanexploitanten belangrijk: waren wegen en aan de klant berekenen, vrachtwagens beladen, productie-installaties met af
gewogen materiaal uitrusten, veiligheidsvoorschriften voor lasten aanhouden of het gewicht van containers vaststellen – vaak is het ABUS weegonderblok de meest rendabele oplossing.

ABUS weegonderblok is een digitale handelsweegschaal van de nauwkeurigheidsklasse III met EG-toelating van de Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB). De kraanweegschaal wordt geijkt en bedrijfsklaar geleverd. De lastvaststelling wordt uitgevoerd door een duurzame DMS-ringtorsieweegcel van roestvrij sensorstaal. De weegelektronica bestaat uit moderne SMD-technologie in een robuuste industriële uitvoering. De weegmodule wordt optimaal geïntegreerd in het onderblok van ABUS takels. Het hefhoogteverlies is bij 4-strangs inschering nul, bij 6-, 8-, of 10-strangs uitvoering minimaal.

Bij het ABUS weegonderblok is de lastweergave altijd duidelijk zichtbaar voor de bediener: op het display van de weegschaal, op de handzender of optioneel op een externe grotere weergave op de kraan of in de hal. En de gegevens kunnen via intelligente, aanvullende apparaten worden overdragen naar de plaats waar ze nodig zijn: op een SD-geheugenkaart in de handzender of via veilige overdracht door de evaluatie-eenheid Teledata naar een printer, een magazijncomputer of een netwerkaansluiting. De gegevens kunnen dan automatisch bijvoorbeeld in weegprotocollen, leverbonnen, facturen of magazijnvoorraadslijsten worden overgenomen en gedocumenteerd.