SISTEVEN, S.L.U.: Moderne productieprocessen met zwenk- en loopkranen van ABUS Kransysteme


Het bijna 25-jarige succesverhaal van SISTEVEN, S.L.U., een toonaangevend merk op het gebied van industriële ventilatiesystemen, gaat verder: het in Madrid gevestigde bedrijf heeft zijn productiecapaciteit opnieuw aanzienlijk uitgebreid. In Azuqueca de Henares, ten noordoosten van de hoofdstad, is een nieuwe fabriek gebouwd met 12.000 vierkante meter productie- en opslagruimte.

Sisteven biedt oplossingen voor industriële ventilatie- en luchtzuiveringssystemen en omvat de ontwikkeling en productie van centrifugaalventilatoren, luchtbehandelingssystemen, luchtreinigers en warmteterugwinsystemen.

Nieuwe fabriek, nieuwe uitdagingen

Bij de nieuwe vestiging, die ook het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf is geworden, was het belangrijk voor ontwerpers om zich te richten op moderne productieprocessen. De interne logistiek, en in het bijzonder het verticaal transport, kreeg van meet af aan hoge prioriteit om aan de nieuwe organisatie- en productie-eisen te voldoen. De gehele kraantechniek werd in nauwe samenwerking tussen de technische teams van Sisteven en ABUS gepland.

Uiteindelijk geïnstalleerd:

  • Een ELK bovenloopkraan met een draaglast van 6,3 ton en een overspanning van 19.900 mm
  • Vier LS zwenkkranen met een draaglast van 1 ton en een bereik van 4.500 mm
  • Zeven LS zwenkkranen met een draaglast van 500 kg en een bereik van 4.000 mm
  • Drie LS-zwenkkranen met een draaglast van 250 kg en een bereik van 5.600 mm

Dankzij de door ABUS ontworpen en geïnstalleerde apparatuur was het mogelijk om de productieprocessen van de bestaande fabrieken te standaardiseren in de nieuwe Sisteven-fabriek.
De productieprocessen konden worden geoptimaliseerd, wat resulteerde in kostenbesparingen, en een optimaal gebruik van de ruimte.

De medewerkers die dagelijks met de kranen werken zijn tevreden over het verbeterde comfort en de veiligheid die de ABUS-kranen bieden. Met name het bedieningsgemak en de soepele loop- en zwenkbeweging van de LS zwenkkranen vallen hier op. De kettingtakels van de ABUCompact-serie bieden met hun twee hijssnelheden de mogelijkheid tot snelle en nauwkeurige positionering van de werkstukken, twee eigenschappen die dagelijks worden gevraagd.

De productiemanager bij SISTEVEN waardeert in het bijzonder ...  

"... het verhoogde comfort en de veiligheid die de zwenkkranen bieden, de eenvoudige bediening en de enorme wendbaarheid tijdens het handmatig verplaatsen en zwenken. Hijsen met twee snelheden biedt de combinatie van snelheid en precisie die nodig is voor de dagelijkse werkzaamheden op de werkplek."

ABUS loop- en zwenkkranen in de industriële luchttechniek

Een impressie in het gebruik van onze loop- en zwenkkranen bij de firma SISTEVEN

Inzicht in de bedrijfshallen van Sisteven

Bovenloopkranen en zwenkkranen in bedrijf

Gebruikte producten


Downloads