ABUS Kranen voor luxe jachten in Nederland


Passion – Performance – Perfection; zo luidt het motto van de in Oss gevestigde Luxe jachtenbouwer Heesen (www.heesenyachts.com), een wereldmarktleider in dit segment. Sinds 1978, als Frans Heesen het jachtbouwbedrijf overnam, hebben meer dan 150 Luxe jachten de kleine stad even ten westen van Nijmegen verlaten en overgedragen aan de nieuwe eigenaren. De scheepsbouwengineers, lassers, binnenhuisarchitecten en interieurbouwers evenals andere vakmensen begeleiden de klant vanaf het eerste ontwerp tot en met de maidentrip (eerste vaart). Zo ontstaan jachten tot en met een totale lengte van 55 meter met 3 etages en mogelijke opbouw.

ABUS dubbelliggerloopkraan ZLK met een draagvermogen van 16t en ZLK 2 maal 8t. ABUS dubbelbalkskran ZLK med en lastkapacitet på 16 ton och ZLK 2 gånger 8 ton. ABUS dubbelliggerloopkraan ZLK met een draagvermogen van 16t en ZLK 2 maal 8t. ABUS dubbelliggerloopkranen met ABUS staaldraadtakels ABUS dubbelliggerloopkranen met ABUS staaldraadtakels ABUS dubbelliggerloopkraan ZLK met een draagvermogen van 16t en ZLK 2 maal 8t. ABUS dubbelliggerloopkraan ZLK met een draagvermogen van 16t en ZLK 2 maal 8t. ABUS dubbelliggerloopkraan ZLK met een draagvermogen van 16t en ZLK 2 maal 8t

Het bedrijfsmotto van Heesen was veeleisend en tegelijk stimulerend voor de Nederlandse vestiging ABUS Kraansystemen B.V. (www.abus-kraansystemen.nl) in IJsselstein. De hallen waar jachten worden samengebouwd en uitgerust worden met verschillende componenten, dienden te worden ingericht met ABUS kranen. Een gedeelte van de transportopdracht was het realiseren van een grote hijshoogte op grond van de forse bouwhoogte van de jachten. Zo werd in elk van de 3 hallen een dubbelliggerkraan ZLK met een hijscapaciteit van 16 ton alsmede en dubbelliggerkraan ZLK 2 x 8T (uitvoering met ABUS staaldraadtakels) en een overspanning van 24 meter, geïnstalleerd. Deze kranen onderscheiden zich door een zeer grote hijshoogte (30 meter). In een andere Hal wordt een ABUS kraan type enkelligger ELV met een hijscapaciteit van 1,6T en een overspanning van 14 meter ingezet.

Gebruikte producten


Downloads