ABUS Kraansystemen in de foodindustrie


Kiremko BV (www.kiremko.com) opgericht in 1965, is een Nederlandse fabrikant van machines bestemd voor de aardappelverwerkende industrie. Kiremko ontwerpt, produceert en installeert complete proceslijnen, fabrieksupgrades en uitbreiding van capaciteit, alsook individuele machines. Kiremko levert betrouwbare totaaloplossingen vanaf de invoer van aardappelen tot aan de verpakkingslijnen voor eindproducten zoals frites, vlokken, verse en voorgekookte aardappelproducten, chips en nog veel meer. Het wereldwijde netwerk van Kiremko bestaat uit kantoren in Rusland, India en China.

Kiremko is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Een nieuw te bouwen pand was dan ook beslist noodzakelijk. Kiremko had hierbij als doel leveranciers uit te nodigen die zich in de nabije omgeving van Montfoort bevinden. O.a. de regio en de ruim 30 jaar product- en service ervaring welke Kiremko met ABUS heeft zorgde voor een match!

Het eerste nieuwbouw contact kwam eind 2014 tot stand. Er waren geluiden, dat er gezocht zou worden naar een nieuwe werkomgeving. Het huidige pand was niet geschikt voor uitbreiding. Na diverse meetings en verkrijgen van informatie op gebruikersniveau, is er gekozen voor een verbeterde logistieke oplossing, waarbij de ABUS halkranen mede zorgen voor efficiënte werkomgeving. De uiteindelijke oplevering was eind 2016.

De nieuwe efficiënte werkomgeving biedt veel logistieke voordelen door het gekozen interne transport met ABUS bovenloopkranen (www.abus-kraansystemen.nl). De ABUS-kraansystemen worden ingezet voor de aanvoer van divers food processing equipment en voor de gehele logistiek van eindproduct(en). Kiremko maakt gebruik van totaal 14 ABUS loopkranen die alle zijn voorzien van een ABURemote afstandsbediening incl. lastuitlezing op kranen variërend in type en draaglast van 1.000 kg tot 12.600 kg. Zo heeft men dagelijks in gebruik o.a. een 4-tal dubbelligger bovenloopkranen type ZLK, 4-tal enkelligger bovenloopkranen ELS met zgn. zijloopkat (welke zorgt voor optimale benutting van de beschikbare hijshoogte), 5-tal wandconsole kranen type EWL die op hun eigen kraanbaan direct onder de loopkranen zorgen voor ideale handling product, en een enkelligger bovenloopkraan type ELV nabij de straalcabine.

Geïnstalleerd:
1x ABUS enkelligger bovenloopkraan ELV 3,2T x 6m
2x ABUS enkelliggerbovenloopkranen met bovenliggend takel ELS 5T x 10,2m
2x ABUS enkelliggerbovenloopkranen met bovenliggend takel ELS 5T x 13,8m
3x ABUS wandconsolekranen EWL 1T x 6m uitlading
2x ABUS wandconsolekranen EWL 1T x 7m uitlading
1x ABUS dubbelliggerkraan ZLK 5T+5T x 10,2m
3x ABUS dubbelliggerkranen ZLK 6,3T+6,3T x 19,1m

Inmiddels is de productie van start gegaan in een nieuw state-of-the-art pand.
ABUS vertrouwd erop dat Kiremko zich met bovenstaande halkranen nog beter, sneller en veiliger kan ontwikkelen in de foodindustrie.

Gebruikte producten


Downloads