Bovenloopkranen


Loopkranen van ABUS hijsen lasten tot 120 ton en zijn daarmee de ideale oplossing voor zeer zware goederen en grote reikwijdtes. Het assortiment van loopkranen omvat vier verschillende types voor diverse toepassingen en gebruiksomstandigheden: enkelligger-loopkranen, dubbelligger-loopkranen, bovenloopkranen en wandloopkranen.


Enkelligger bovenloopkranen
Dubbelligger bovenloopkranen
Enkelligger wandverrijdbare consoleloopkraan
Enkelligger-halfportaalkraan

HB-systemen


Het HB-systeem is een van de succesvolste ideeën op het gebied van hijs- en transporttechniek. Het systeem combineert de kwaliteiten van een stationair hijswerktuig met de mobiliteit van een loopkraan – en dat ook nog eens voordelig.


Enkelligger hangbaan EHB
Enkelligger hangbaan EHB-X
Dubbelligger hangbaan ZHB
Dubbelligger hangbaan ZHB-X
Dubbelligger hangbaan ZHB-3
Enkelligger hangbaan EHB-I
Dubbelligger hangbaan ZHB-I

Zwenkkranen


Door samen te werken als een team komen de individuele prestaties samen tot de kracht van de onderneming. ABUS zwenkkranen zijn hierin de krachtige en betrouwbare spil. Met een uitgebreid assortiment van zwenkkranen biedt ABUS bijzonder flexibele en voordelige oplossingen voor de materiaalstroom rondom de werkplek.

Zwenkkranen van ABUS kunnen individueel worden aangepast: van het type bevestiging en het hijswerktuig tot en met de extra uitrusting – compleet in ABUS-kwaliteit.

Ze werken met een druk op de knop en hijsen met gemak en behoedzaam lasten tot 6,3 t. Daarbij maakt het niet uit of ze op de eigen kolom staan of aan muren of pilaren gemonteerd zijn. Of er nu machines moeten worden beladen, zware werktuigen moeten worden gewisseld of werkstukken op werktafels moeten worden getild – met ABUS-zwenkkranen gaat het tillen gemakkelijker, sneller en veiliger.


Kolomzwenkkraan LS
Kolomzwenkkraan LSX
Kolomzwenkkraan VS
Wandzwenkkraan LWX

Lichte portaalkranen LPK


De lichte portaalkraan van ABUS is een voordelige oplossing wanneer lasten niet op één plek maar op regelmatig wisselende werkplekken moeten worden gehesen.


Lichte portaalkranen LPK

Elektro-staaldraadtakels


Elektrische staaldraadtakels van ABUS zijn het hart van onze kraaninstallaties. Ze zijn het resultaat van jarenlang onderzoeks- en ontwikkelingswerk bij ABUS. Zo produceren wij in de ABUS-vestiging in Gummersbach onze staaldraadtakels volgens de modernste productiemethodes en waarborgen daarmee een uitstekende betrouwbaarheid en duurzaamheid van onze producten. De elektrische staaldraadtakels van ABUS zijn geschikt voor hijsvermogens tussen 1 t en 120 t. Afhankelijk van de toepassing en de wensen kunnen onze klanten kiezen uit een groot aantal modellen: van de standaardtakel met laag hijsvermogen tot en met speciale takels met extra systeemcomponenten voor zeer hoge hijsvermogens. Eén eigenschap hebben echter alle typen takels met elkaar gemeen: een hoge mate van beschikbaarheid en veiligheid in de productie- en materiaalstroom.


Type E – kortgebouwde loopkat
Type U – onderhangende loopkat
Type D – dubbelrail-loopkat normale uitvoering
Type DQA – dubbelrail-loopkat verzonken constructie
Type Z – dubbelrail-loopkat met tweeling-hijswerktuig

Elektro-kettingtakels


Voor het dagelijks gebruik op de werkplek moeten kettingtakels robuust, betrouwbaar en onderhoudsarm zijn.
Elektrische kettingstakels van de serie ABUCompact bieden daarvoor oplossingen tot 4 t in de welbekende ABUS-kwaliteit.
De modulaire constructie zorgt voor een omvangrijk aanbod aan hijssnelheden tot 20 m/min en hijshoogtes tot 50 m.

Tot de standaarduitrusting van de maten GM2, GM4 en GM6 behoort niet alleen de beproefde en duurzame directe besturing, maar ook fijn hijsen, slipkoppeling en stekkerverbindingen.


Componenten & toebehorenLoopwerkdrager & Voorzetstukken

Contact


Contactformulier
ABUS Kraansystemen B.V.
Merianweg 1-3
3401 MR IJsselstein

Postbus 210
3400 AE IJsselstein

Tel.: +31 30 6868 360
Fax: +31 30 6888 900

info@ABUS-Kraansystemen.nl