ABUS-kranen op nieuwe productielocatie Stork Thermeq - Hengelo - Nederland


Na 150 jaar is Stork Thermeq (www.stork.com) verhuist vanuit de binnenstad van Hengelo naar het bedrijventerrein Kanaalzone Noord als onderdeel van herinrichting/ontsluiting van de binnenstad, het zogenaamde project Hart van Zuid.

Stork Thermeq is onderdeel van Stork Power Services en is begonnen als ketelfabrikant (Stork Ketels) met het produceren van onder andere ontgassers en branders met een lage NOx-emissie . Stork Thermeq kan zich  hierdoor dé specialist noemen op het gebied van water-stoom-cycli en gerelateerde bedrijfsprocessen. Stork Thermeq biedt daarnaast ook  inspectie-, reparatie-, onderhouds- en constructieservices aan. Stork Thermeq is gecertificeerd volgens ISO 9001, ASMI, VCA-P, EN1090, NEN3834.

Stork Thermeq werkt wereldwijd voor opdrachtgevers in de procesindustrie, petrochemie, chemie, energieproductie en afvalverwerking.

Bedrijf Stork Thermeq in Nederland Productiehal van het bedrijf Stork Thermeq Dubbelliggerloopkraan met een draagvermogen van 25 t in nieuwe productie van het bedrijf Stork Thermeq Bovenloopkranen gebruikt voor alle intern transport Dubbelliggerloopkranen in tandembesturing bij Stork Thermeq in Nederland Transport van inkomende voorproducten met ABUS-kranen Kabeltakels voor dubbelliggerloopkranen met hoog draagvermogen Montage staaldraadtakel met draagvermogen van 55 t

De nieuwe productielocatie biedt veel logistieke voordelen voor het interne transport met ABUS bovenloopkranen (www.abus-kraansystemen.nl). Ook worden ABUS-kraansystemen ingezet voor de aanvoer van diverse grondstoffen en voor de gehele logistiek van eindproducten als branders en ontgassers met een hoog eigengewicht. Stork Thermeq maakt gebruik van totaal 27 ABUS bovenloopkranen variërend in type en draaglast van 3.200 kg tot 220.000 kg (tandemgebruik).  Zo heeft men dagelijks in gebruik o.a. een 9-tal dubbelligger bovenloopkranen  type ZLK, 17-tal enkelligger bovenloopkranen type ELK, en een enkelligger onderhangkraan type EDL. Daarnaast maakt men gebruik van diverse ABUS kolom- en wandzwenkkranen type VS  en VW.

 

 

Gebruikte producten


Downloads